Interieur Bnr 16

Vragen

Bekijk onze veel­gestelde vragen

Geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan contact met ons op!

Inschrijving en toewijzing

Hoe werkt de verkoopprocedure?

Hierover kunt u alles lezen onder 'verkoop' op deze website

Wat kan ik doen om mijn kans op een woning te vergroten? 

Meerdere bouwnummers aangeven bij uw inschrijving  vergroot uw kans op één van de woningen. Daarnaast hebben inwoners uit de Wijk Fokkesteeg voorrang en krijgt u ook voorrang door het toevoegen van een financieringsverklaring bij uw inschrijving. 

Zit ik na mijn inschrijving ergens aan vast?

Het inschrijven is vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan aan vast? 

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor u gereserveerd. In deze periode worden al uw vragen door de makelaar beantwoord en heeft u gelegenheid de woning te kopen.

Hoe vindt de toewijzing plaats?

Na de inschrijfperiode wordt er een overzicht gemaakt met alle inschrijvingen per bouwnummer. Als u de enige kandidaat bent die op een bouwnummer heeft ingeschreven, dan komt u vanzelfsprekend direct in aanmerking voor de betreffende woning. Wanneer meerdere kandidaten zich hebben aangemeld voor een specifiek bouwnummer, wijzen wij het bouwnummer toe aan één van de kandidaten. Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. 

Ik heb geen woning toegewezen gekregen, maak ik nog wel kans? 

U wordt automatisch op de reservelijst geplaatst. Mocht de koop van een bouwnummer van uw keuze niet doorgaan dan wordt u door de makelaar benaderd.

Wat kan ik aanhouden als geldigheidsduur van mijn hypotheekofferte? 

Wij adviseren uit te gaan van een geldigheidsduur van minimaal 9 maanden tot een jaar. Dit omdat deze periode samenhangt met de periode waarop de opschortende voorwaarden vervuld moeten zijn en het transport bij de notaris kan plaatsvinden.

Opschortende voorwaarden

Wat zijn de opschortende voorwaarden? 

De koop-/aannemingsovereenkomst treedt pas in werking als aan de opschortende voorwaarden is voldaan. Dat wil zeggen als 70% van de woningen verkocht is, als het Woningborg-certificaat Nieuwbouw ontvangen is, als deomgevingsvergunning onherroepelijk is, als de Ondernemer het perceel grond in eigendom heeft en deze in bouwrijpe staat verkeert en ter beschikking staat van de ondernemer, de Ondernemer voor de 9 huurwoningen een koop- aannemingsovereenkomst heeft gesloten met een woningcorporatie of andere afnemer en dat de Ondernemer ondubbelzinnig schriftelijk overeenstemming heeft met de netbeheerder dat de benodigde nutsvoorzieningen tijdig aangesloten zullen zijn, tenzij de Ondernemer de Verkrijger binnen de gestelde termijn schriftelijk informeert, dat ondanks het niet vervuld zijn van deze voorwaarde de verbintenissen voortvloeiende uit deze overeenkomst toch hun werking hebben verkregen. 

Info over start betalingen en rente

Wanneer start ik met betalen?

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaald u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaald uvervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente.

Vanaf welk moment ga ik rente betalen over de grondkosten?

Vanaf vier weken na het in vervulling gaan van deopschortende voorwaarden. Deze vier weken worden aangehouden om u de mogelijkheid te geven een afspraak te maken met de notaris voor de overdracht.

Wat is bouwrente? 

Wanneer u later in een project instapt dan betaalt u rente over de reeds vervallen termijnen. Het percentage van deze rente is in de koop-/aannemingsovereenkomst vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd.

Wat is de stand van zaken m.b.t. het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning?

Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. De aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt binnenkort ingediend en we verwachten dat deze dit jaar nog wordt verleend.

Glasvezelaansluiting

Is er een glasvezelaansluiting aanwezig? 

Er is glasvezel beschikbaar in het gebied en de woningen van De Groene Redoute worden hier naar verwachting opaangesloten. 

Parkeren

Is er een mogelijkheid om een extra parkeerplaats te kopen?

Ja, die mogelijkheid is er. De kosten voor een extraparkeerpaats zijn € 9.900,00

Bouw

Wanneer staat start bouw gepland? 

Start bouw staat gepland in kwartaal 1 van 2025. Let op, dit betreft een prognose en dit kan nog gewijzigd worden. 

Wanneer is verwachte oplevering? 

Wij verwachten de woningen binnen 12 maanden na start bouw op te leveren mits zich geen onvoorziene zaken voordoen.

Door wie worden de woningen gebouwd? 

Uw woning wordt gerealiseerd door Bouwonderneming Stout.

Hoe zit het met garantie?

Uw woning wordt gebouwd met het Woningborg-certificaat. Hierdoor bent u goed verzekerd tijdens en na de bouw van uw nieuwe appartement. Meer hierover leest u op: woningborg.nl/certificering.

Energielabel

Wat voor energielabel krijgen de woningen?

Het betreft een A++++ LABEL. Het definitieve Energielabel wordt voor de oplevering van de woning aan de kopers verstrekt op basis van de definitieve BENG-berekening.

Installaties

Welk verwarmingssysteem wordt er toegespast?

Voor de verwarming, koeling en warmwatertap-
voorziening wordt er een warmtepomp geïnstalleerd 
in de technische ruimte op de 1e verdieping. Als warmteafgiftesysteem op de begane grond en 1e verdieping wordt vloerverwarming geïnstalleerd. De warmtepomp kiest automatisch voor verwarmen of koelen middels de thermostaat in de woonkamer. 

Worden de woningen voorzien van zonnepanelen?

De woningen worden voorzien van zonnepanelen 
(PV-panelen) in de kleur zwart welke op het groen 
dak worden aangebracht. De aantallen en posities zijn indicatief weergegeven op de verkooptekeningen. Het 
definitieve aantal en afmeting van de zonnepanelen 
zal per woning bepaald worden aan de hand van de 
resultaten van de BENG-berekeningen waarbij niet 
alleen aan het Besluit Bouwwerken Leefomgeving 
wordt voldaan, maar ook aan het concept nul-op-
de-meter-woning.

Meer- en minderwerk

Welke opties zijn er voor meer- en minderwerk?

Vanaf de start verkoop staat ‘koperskeuzelijst’ voor u klaar in uw persoonlijke woonomgeving. De meerwerk opties vanuit de koperskeuzelijst kunt u afstemmen met de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout (na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst).

Kan de badkamer en het tpoilet ook casco worden opgeleverd?

Ja, via de koperskeuzelijst kunt u voor deze optie(s) kiezen

Keuken, sanitair en tegelwerk

Zijn de prijzen incl. keuken, sanitair en tegelwerk?

De V.O.N.-prijzen zijn inclusief sanitair en tegelwerk, maar exclusief keuken.

Overige vragen

Wat onderscheidt het project De Groene Redoute t.o.v. andere nieuwbouwprojecten?

Deze unieke combinatie van duurzaam en circulair bouwen, een focus op natuur en gemeenschapsgevoel, en levensloopbestendige woningontwerpen maakt De Groene Redoute een bijzonder en innovatief nieuwbouwproject. 

Zijn er speciale afspraken over het samenleven in het hofje? 

Ja, bewoners van De Groene Redoute tekenen een sociaal contract waarin zij beloven om naar elkaar om te kijken en samen de gemeenschappelijke binnentuin te onderhouden. Dit bevordert een hechte gemeenschap en een levendige woonomgeving.

Wat zijn de opties met betrekking tot de inrichting van de binnentuin?

Er zijn drie ontwerpopties voor de gemeenschappelijke binnentuin: een eetbare tuin met fruitbomen en moestuinbakken, een tuin vol bloeiende planten en een picknicktafel, of een tuin met hagen, een mooi bankje en een glijbaan voor kinderen. De kopers maken hier tezamen een keuze in. 

Interesse in wonen in De Groene Redoute?

Neem contact op of schrijf u in!

Verkoop

Logo De Keizer

Richterslaan 66
3431 AK Nieuwegein

Ontwikkeling

Herkon   Logo

Stationspark 1100
3364 DA Sliedrecht

Realisatie

Stout RGB

Stationspark 1100
3364 DA Sliedrecht

De Groene Redoute, Herkon B.V.